Her har vi samlet sammen noen tips til hvordan boligen kan klargjøres best mulig for fotografering. I tillegg til at boligen må være generelt sett ryddig og pen, er det noen ting som er verd å nevne spesielt.

Blanke overflater

Blanke overflater som speil, komfyrtopp, dusj og lignende må være godt rengjort. Fett på komfyrtoppen, eller flekker på glassdørene i dusjen oppleves som nokså udelikat på bilder.

Finn deres salgsargumenter

Tenk igjennom hva dere liker ekstra godt med deres bolig eller beliggenheten. Det er godt mulig vi kan illustrere disse tingene med et bilde.

Alle boliger har store og små detaljer som er ekstra praktisk eller hyggelig. Det kan være alt fra ladestasjon til el-bil, kort vei til en park. Det kan være en stor parkeringsplass eller kort vei til lekeplass.

Om salgsargumentet er hvordan solen ligger på kvelden fra verandaen, så kan vi komme tilbake på kvelden og fotografere nettopp det. En nokså liten investering for å illustrere en av de tingene kjøpere virkelig setter pris på – å kunne sitte ute sene sommerkvelder og kose seg på verandaen.

Minimalisme

Jo mer dere fjerner av overflødige ting, jo bedre. Da snakker vi ikke bare om bordspill som står stablet på toppen av en bokhylle. Se inni selve bokhyllen. Se på den og tenk hvordan det føles. Så fjerner du halvparten av bøkene, og lar de med samme størrelse stå igjen. Sett så en pen pyntevase eller lignende ved siden av bøkene som er igjen. Føles det ikke letter og bedre? Slik vil potensielle kjøpere også oppleve bildet.

Gå gjennom hele boligen med denne tankegangen. Plasser alt det overflødige i boden, bilen, eller flytt det til den nye boligen om dere allerede har overtatt.

Ta en siste runde i boligen når alt er ferdigryddet, og fjern gjerne litt til! Boligstylere klarer ofte å fylle en hel leilighet på 80 kvaderatmeter med ting stablet sammen i en enkel varebil.

Styling

Dersom dere nå har rensket boligen under ryddingen, så kan vi fylle på med noen få ting, for å style opp litt.

I sofaen eller lenestolen kan dere godt legge et pledd. Heng gjerne opp et par pene og rene jakker i gangen. Tanken her er at vi sikter oss inn mot minimalisme, samtidig som boligen ikke skal se helt klinisk tom ut.

En frisk og fin krydderurte på kjøkkenbenken kan også skape litt liv og stemning.

Kabelrot

Alt av kabler frem til bordlamper, og annen elektronikk som sådan bør stripses opp for å være så lite synlig som mulig.

Utsikt fra vinduer

Tenk på hva en ser ut vinduene i boligen. Er det noe forstyrrende man lett kan fjernes slik at utsikten oppleves som mer ryddig og harmonisk? Gå igjennom boligen og se ut alle vinduer, og rydd vekk det som er mulig.